С тържествен водосвет днес бе официално открит обновеният спортно-тренировъчен комплекс на в Търговище. По този повод в областния град бе дошъл заместник-председателят на партия ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-то Народно събрание Цветан Цветанов.



Тук присъстваха още кметът Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, народният представител Венка Стоянова, ръководният екип на Община Търговище, спортни деятели, състезатели и треньори от клубовете, развиващи дейност в комплекса.

Цветанов: Проблемът с водата в Шумен е основен акцент за кмета

Спортната зала, строена преди повече от 50 години, имаше нужда от спешен ремонт, за да се осигурят подходящи условия за тренировки и спорт. Тук първите си стъпки в спорта правят повече от 450 деца и младежи.Залата бе изцяло обновена с целево финансиране от държавния бюджет в размер на 850 хил. лв., отпуснати по искане на кмета на общината Дарин Димитров. Със заложените дейности по ремонтите бяха реализирани мерки за подобряване на енергийната ефективност, подмяна на дограма, инсталации и други.
 
В обръщението си кметът Димитров припомни обещанието си към спортистите в първите дни от своя мандат, когато им е обещал ремонт на залата. Ремонтът вече е факт и с желание и амбиция за успехи, все по-усърдно се водят тренировките на бъдещите поколения шампиони.


Правителството полага максимални усилия за реновиране на всички образователни инфраструктури в училищата и детските градини, за да може да се изградят детските площадки, спортните салони и в действителност децата да имат подходящи условия за спортуване.

Цветан Цветанов: Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето

Правителството за 2018/2019 г. само по ОП „Региони в растеж” ще инвестира над 700 млн. лв. в подобряване на образователната инфраструктура, по-конкретно за обновяване над 500 училища и детски градини. Трябва да отчетем, че това е една възможност от която Правителството се е възползвало от подкрепата на силна и обединена Европа.

Освен това трябва да отдадем заслуженото и затова, че Правителството има възможност в последните години да заделя целеви средства и да могат да се изпълват такива ангажименти, които са желание на обществеността. А тези пари са възможни благодарение на по-добрата събираемост в годините. През 2018 г. в държавната хазна са събрани 50% повече приходи спрямо 2014 г., каза Цветанов, което възлиза на 14.5 млрд. лв.

След официалната част Цветан Цветанов и местните управници направиха кратка обиколка в залите на спортния комплекс. Той наблюдава бърза схватка между търговищки борци, както и се наслади демонстрация от художествени гимнастички, с ръководители Светлана Куюмджиева и Ясена Стаменова, както и сборно представяне на малките гимнастици от „Торнадо”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.