Официално бе открита новата зона за отдих дo читалище „Тодор Петков" в Шумен. Тя е част от дейностите по проекта за подобряване на кварталите и междублоковите пространства на Шумен, който е на обща стойност над 8 млн. лв. Лентата за откриването на площадката прерязаха кметът на Шумен Красимир Костов и Стефан Начев от фирмата изпълнител на обекта. Стойността на строителнo-монтажните дейности е около 350 000 лв.

Зоната за отдих е изградена на пространството точно пред читалището. Оформени са паркови алеи с пейки, детска площадка и шадраван. Оформени са и паркоместа до съседните жилищни сгради.
„Радвам се, че се направиха добри неща - повече от 4 дка тревни площи, 1 700 кв. метра асфалтови настилки, 1 200 метра павирани настилки, нови 148 дръвчета и ново осветление и както бяхме замислили в изпълнението на големия проект да променяме кварталите на града и те да стават едно по-добро място за живеене", заяви градоначалникът Красимир Костов. Той призова шуменци да пазят направеното и поздрави жителите на кв. „Добруджа‘ с новата зона за отдих.

Жители на квартала обаче изказаха и някои критики относно новата зона за отдих - майки на деца се оплакаха от високите бордюри и острите ръбове, които по думите им са предпоставка за инцидентни с играещите тук малчугани. Една от жените дори разказа, че преди дни малко дете се е ударило в един от острите ъгли на бордюрите точно на детската площадка.



Впечатление правеше района около паметника на Тодор Петков, до който реално няма достъп.
От фирмата изпълнителя обясниха, че това са решения на проектанта заложени в проекта и те са ги изпълнили.

Личаха вече и следи от вандалски прояви - няколко счупени кошчета за отпадъци.