Уверени жени зад волана мерят сили в автомобилна надпревара.

Това е второто издание на дамското рали в Силистра след 35-годишно прекъсване.
 


Надпреварата включва майсторско управление на автомобил на полигон с няколко препятствия и е организирана от СБА и общински съвет-Силистра.

Искахме да покажем, че жените имат дисциплината и умеят да карат, защото мъжете винаги казват, че са по-добри. С това състезание искаме да покажем, че и ние се нареждаме наравно с тях, каза председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова. И допълни, че тази година жените са с по-голяма увереност. 
 


Миналогодишната носителка на бронзовото отличие Елена Мулушева отново се включва в надпреварата, но с амбиция за първо място. Мъжете не бива да ни подценяват, има различни случай и много добри жени шофьори, казва тя. Силистренката се хвали, че над 30 години е зад волана, като повече от половината мъжът й дори не шофира. Това, че не познавам устройството на автомобила, не означава, че не мога да го поддържам - има си сервизи, допълва тя.
Не бих се дала на мъж, но признава, че леко я притесняват маневрите напред, на заден ход се справя отлично.  



За първа година своите умения ще изпробва  Ана Тодорова, която има книжка от 1979 година. Шофирането според нея е лесно, а дамите зад волана са по-интуитивни. Тя също смята, че мъжете подценяват шофьорките.
 


Организаторите са предвидили купи и парични награди за първите три места.
 


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.