Шейсет защитни медицински костюма, изработени по поръчка на общината от местна фирма, са предоставени днес на кмета на Шумен Любомир Христов като дарение за Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в града. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Благодаря на управителя и собственика на фирмата Венцислав Венев за отзивчивостта. "Преди няколко месеца го помолих да помогне, защото болницата изпитваше затруднения с осигуряването на защитни облекла и днес те вече са тук. Ще ги предоставим на лекарите от МБАЛ-Шумен. Всички сме наясно, че опасността съвсем не е отминала и безопасността на медицинския персонал е изключително важна", е казал Христов, цитиран от пресцентъра на общината.

Той е отбелязал, че още днес защитните облекла ще бъдат предоставени на медиците. "При необходимост сме готови отново да откликнем, за да подпомогнем здравните работници в борбата им с пандемията", го е уверил Венев.

Фирмата е специализиран производител на спортни облекла за ориентиране, бягане, ски, колоездене и др. Материята на костюмите е "дишаща", не пропуска влага, дрехата е лека, удобна и сертифицирана в наша лаборатория, е допълнил Венев. 
БТА