С намален оклад за хранене подрастващите спортисти в Силистра започват новата учебна година от днес. Това съобщи директорът на общинското спортно училище „Дръстър" Кольо Колев.

Заради кризата от 4.60 на 3 лв. на ден са свити разноските за закуска, обяд и вечеря на 204-мата ученици. Колев ще прави постъпки пред общината и Министерството на спорта да бъдат отпуснати още средства за хранене.

Един златен, 13 сребърни и 16 бронзови медала от републикански, балкански и европейски състезания е равносметката за миналата учебна година.
Общинското спортно училище „Дръстър" в Силистра е създадено преди пет години. Задължителната програма включва общообразователни предмети и подготовка по 6 вида спорт по избор - стрелба с малокалибрено оръжие, борба, джудо, плуване, лека атлетика и футбол. Абитуриентите придобиват специалност „Мениджмънт в спорта" или „Лечебен и спортен масаж".



Минифутболно игрище е най-новата придобивка за спортистите. То се изгражда по програмата на МОМН „Подобряване на училищната база" и ще позволи училището да домакинства официални турнири по минифутбол.