Хванаха пиян шофьор в Русе и друг без книжка, съобщиха от полицията.

След гонка: Пиян шофьор се заби в дърво в Бяла

На 13 април около 23:15 часа в Русе на ул. "Юндола", до бл. № 15, екип служители от Второ РУ са спрели за проверка лек автомобил с марка "БМВ“ с русенска регистрация, при което от предоставените от водача документи са установили, че той е русенец на 35 г.

В хода на полицейските действия на униформените прави впечатление, че шофьорът лъха на алкохол и са искали съдействие от колегите си от „Пътна полиция“, за да бъде тестван.

След гонка: Задържаха шофьор след употреба на амфетамин, а в колата му е открита марихуана

При последвалата проба с техническо средство, уредът е отчел положителен резултат - 2,50 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. Съставен е акт и връчен талон за изследване.


При друг случай - на 13 април на бул. "Цар Освободител" пътни полицаи са спрели за проверка автомобил с марка „Ауди“, който се е движел в посока бул. "Христо Ботев". Изяснено е, че водачът е 45-годишен мъж, който не могъл да предостави на униформените свидетелството си за управление на МПС.

След гонка: Установиха дрогиран шофьор без книжка

При направената справка се е оказало, че той е неправоспособен, тъй като книжката му е отнета по съответния административен ред, заради неплатени глоби. На мъжа е съставен акт за установяване на административно нарушение.