За края на учебната година 22 деца от Неделното училище при храм „Света Троица“, Русе получиха подарък еднодневна екскурзия до град Варна. Заедно с някои от родителите и тяхната учител-богослов Ана-Мария Димитрова, децата се поклониха пред иконите в катедрален храм „Успение Богородично“.

Посетиха открития през 1932 г. от Цар Борис III „Аквариум Варна“ и разгледаха колекцията от сладководни и морски обитатели, представени в естествената им среда, експозиции, показващи флората, фауната и специфичните особености на Черно море.

Видяха експозициите във Военноморския музей и научиха, че началото му е поставено в град Русе през 1883 г., като следствие от създадения в Русе военен флот на новоосвободеното българско Княжество. Децата получиха вкусен обяд в атрактивния ресторант-кораб (галеон от XV век), построен в реални размери на варненския вълнолом.

След това времето беше посветено на много игри и весели занимания на плажа и във водата. За децата от неделните училища в Русенска епархия е организиран детски летен лагер в Бачковския манастир от 18 до 26 август, където децата под формата на игри и беседи ще научат повече за вярата.


Началото на новата учебна година ще започне на 30 септември.