С подобно на „Аз обичам България“ състезание бивши и настоящи ученици и учители на ПТГ“Шандор Петьофи“-Разград отбелязаха патронния си празник днес.
Всъщност цялата седмица бе посветена на празника – разказа директорът на училището Нешка Христова. Всеки ден имало срещи от турнирите по бадминтон, тенис на маса, футбол и канадска борба. Победителите бяха наградени днес на официалната церемония за празника, след прочитането на тържествено слово и издигането на националния трибагреник. В ПТГ отчели резултатите и от още един конкурс – литературен. Той се провежда за пръв път, в него участвали не само възпитаници на гимназията, а и ученици от цялата област, имало и участник от Ямбол. Победител в конкурса е София Георгиева от ПМГ“Акд. Никола Обрешков“-Разград, на второ място е Цветомир Василев от ПТГ“Шандор Петьофи“, а на трето – Нихсат Хасан от СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил.
След конкурсите започна състезанието „Аз обичам Механото“. Подобно на оригинала всеки от кръговете се разделяше от кратък припев „Аз обичам…Механото“. Отборите бяха от по четирима: настоящи и бивши ученици, учители и родители. Въпросите бяха посветени но постиженията на училището и неговите възпитаници в миналото и днес. Грешните отговори бяха много малко и до последния кръг се запази равенството между отборите на Силвена и Ивайло. Състезателите знаеха, че спортовете, в които е представлявал училището кметът и бивш възпитаник на ПТГ Валентин Василев, са лека атлетика и баскетбол, знаеха и времето му на 100 метра – 10 сек. и 9 стотни; че бившият ученик в гимназията Бен Геттеманс е два пъти „Спортист на Разград“; че учениците в училището са 478 и учат в 7 специалности; момичетата са 45; 8 от 50-те учители са завършили ПТГ и още много интересни факти.
До последния кръг се запази равенството между двата отбора. В последната игра, в която трябваше всички да се хванат на хоро и когато музиката спре, да седнат на столовете, които бяха със стол по-малко, победи отборът на Силвена.

Състезанието се организира от един от клубовете по проекта „Твоя час“ „Сценични и медийни изяви“ с ръководител Мария Георгиева.