Автошествие срещу ниския стандарт на живот обиколи Исперих
99712

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Автошествие срещу ниския стандарт на живот обиколи Исперих
  • Автошествие срещу ниския стандарт на живот обиколи Исперих
С автошествие и опит за купуване на бензин с жълти стотинки Исперих се присъедини към десетките протестиращи български градове.
Събитието нямаше официални организатори, както и формулирани буква по буква искания. Край Войнишкия паметник се събраха 30-ина исперихчани, от които само двама изразиха своите позиции пред осигурения предварително микрофон. Те обявиха, че с протеста изразяват свето недоволство от случващото се в цяла България. Обявиха се както в подкрепа на майките на деца с увреждания, така и срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. Не пропуснаха обаче и болната тема на Исперих – последиците от реализацията на проекта за водния цикъл. „Разбиха и ограбиха града ни” – каза Юнуз Ахмед-Юнгата. Той се обяви и срещу „неработата на народните представители, които трябва да ни представляват и да работят за нашите интереси, а не за тези на олигарсите”.
След кратките изказвания протестиращите решиха с включени клаксони да обиколят Исперих и да стигнат до бензиностанция от голяма верига, където всеки да зареди гориво за жълти стотинки. „Това са нашите пари, в джобовете ни има само жълти стотинки” – обясниха хората.
Шумната обиколка се случи и по пътя се присъединиха още автомобили, като колоната набъбна до към 50 коли. Акцията на бензиностанцията обаче не се оказа така успешна, тъй като служителят в нея отказа да обслужи потенциалните си клиенти. Аргументира се с това, че е настанала какафония и не разбира какво искат, а освен това твърдеше, че на колонките има изрично указание, че се зарежда минимум по 4 литра гориво.

С искания за оставки исперихчани ще се включат и в обявения за 18,30 ч. в понеделник, 19 ноември, протест на площад „Ларго” в Разград.
Чуйте още от прикачения звуков файл.