Нова измама плъзна във Фейсбук. Потребители са карани да препращат съобщение, уж от името на директора на социалната мрежа, с цел предупреждение за това, че Фейсбук ще събира по 37 цента на съобщение, ако не споделите написаното от мнимия шеф до 24 часа. 

Facebook тества нова функция: ако искаш да те виждат, плащай!

Над 300 000 българи са били жертва на измама в интернет

„Няма да може да общувате с вашите послания във Facebook. Ще трябва да платите таксата, ако не сте честен потребител. Ако имате поне 10 контакта, изпратете това SMS съобщение и логото ще стане червено, за да покажете, че сте потребител Потвърден“, се казва в ултиматума на измамниците.

Десетки станали жертва на измамник в социалните мрежи

Още по-странно звучат и посланията: „Часовникът и топката ще станат зелени. Направете това и ще видите, че Facebook вече е безплатно. Изпратете 10 души, за да активирате отново услугата си“.

Жена загуби всичките си пари, станала жертва на измама във Facebook


Измамниците явно са ползвали автоматичен преводач, за да атакуват потребители на Социалната мрежа в различни страни по света.


Атаката идва дни, след като от компанията обявиха, че тестват нова функция, чрез която да отделят News Feeds на медии и фирми, които да бъдат видими ако са платили на Фейсбук.