Окръжният съд в Пловдив ще гледа днес искане за постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за 63-годишният измамник Румен Чернаев, който в понеделник намушка с нож директорката на Центъра за работа с деца в Хисар Стоянка Календерска.

Жената бе нападната в кабинета си и в момента лежи в КАРИЛ на Университетска болница в Пловдив с прободни рани в гърдите, засегнат бял дроб и перикард на сърцето.

Близки до разследването заявиха, че не е изключено на Чернаев да бъде повдигнато обвинение за опит за предумишлено убийство, тъй като е установено, че преди да намушка Календерска, той е заключил вратата на стаята.

Преди месец нападателят, който в Хисар се е представял за бизнесмен под името Петър и е парадирал с несъществуващо влияние в посолства и български държавни институции, е бил арестуван в Пловдив по дознание за измама. Причината да нападне с нож ухажваната от него директорка на Центъра за работа с деца е нейният опит да прекрати връзката им, след като е разбрала за криминалното минало на Чернаев.