Единствената в света двуглава змия участва в изложбата на влечуги, която е отворила врати днес и утре в Международен панаир Пловдив. Колекцията от над 40 вида животни идва от най-големия европейски терариум - „Анаконда".

Боата е от изключително редкия вид „Салмон", поясни Карл Шпиндлер, един от собствениците на „Анаконда", който се намира в немския град Аугсбург. В изложбата има и костенурка, която също е с две глави и се нарича Том и Джери.

В първата у нас подобна експозиция са включени алигатори, варани и редки питони, сред които и албинос. Амазонска анаконда, дълга 5.5 метра, е сред атракциите на терариума, а изложбата е кръстена на нея. Конкурент ще й бъде 4-метров мрежест питон.

Смъртоносни черни скорпиони и паяци ще правят компания на опасните влечуги. Най-малките обитатели на тази менажерия са зелени дървесни жаби с дължина 6-8 сантиметра. В нея живее и алигаторът джудже, който е само 1.20 метра.



Досега терариумът е имал турнета в Австрия, Полша, Швейцария, Италия, Испания, Словакия, Чешката република и Румъния, като в северната ни съседка  зрителите са били над 25 000.

В Пловдив експозицията ще бъде разположена в Конгресния център на панаира и ще бъде отворена от 10 до 20 часа и през двата дни. Билетите за възрастни са 10 лв., а за деца над 3 години - 5 лв.