Дядо Коледа пристигна на Летище Пловдив и зарадва с подаръци десетки деца. Белобрадият старец слезе от учебно-боен самолет L-39, пилотиран от авиатора капитан Владимир Петров от авиобаза "Граф Игнатиево". Той бе посрещнат от деца на служители на аеропорта.

На децата ще пожелая да са много здравички, весели, игриви и да бъдат малко непослушни, защото дете, което е много послушно, не е много яко, каза след кацането белобрадият старец и веднага започна да раздава подаръците.

Малко преди събитието децата успяха да видят "Боинг" и "Еърбъс", изпълняващи граждански полети от и за Дъблин и Дортмунд, както и изтребители МиГ-29 от "Граф Игнатиево". Бойното дежурство в момента се носи от Летище Пловдив, където самолетите са пребазирани заради реконструкцията на авиобазата в село Граф Игнатиево.

„Възстановяваме традицията, която съществуваше до 2013 г., за да има радост и настроение", заяви председателят на Съвета на директорите на Летище Пловдив Дойчин Ангелов. Децата видяха няколко типа самолети и не е изключено някои от тях да изберат по късно и професия, която се занимава със самолети, допълни Ангелов. Според него не е изключено догодина Дядо Коледа да пристигне с по-голям самолет, с който ще може да донесе подаръци за много повече деца от Пловдив.  

БТА/ Ирина Шопова