Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари - "Цветна есен", се открива утре в 4-та палата на Международния панаир в Пловдив. В 10-тото юбилейно издание на изложение ще се представят близо 40 фирми от 9 държави. Сред акцентите е представянето на проекти за луксозно озеленяване и за цялостно оформление на ландшафт. Изложбата Цветна есен ще продължи до 4 ноември и традиционно ще бъдат предложени декоративна и екзотична растителност, тропичен и субтропичен посадъчен материал.

Зооревю-панаир на домашните любимци 2007 ще се проведе от 2 до 4 ноември в 8-ма палата на Международния панаир в Пловдив, с участието на фирми от 15 страни. За първи път се организира състезание на кучета, теглещи колички с тежести, като общото тегло достига един тон, стартира и конкурс за най-красива хендлерка, с мото "Най-хубавото момиче с куче". Предвидени са и две киноложки изложби - Международна и национална, сред атрактивните участници са две големи кучета, порода док-арлекин, шампиони на Австралия. За първи път ще бъдат представавени персийски хрътки - салуки, на изложбата ще участват ирландски вълкодав и хрътка борзой, шампион на Европа.

В рамките на панаира на домашните любимци ще се проведе и квалификация за Балканиадата на канарчета, която ще се проведе в Пазарджик. Ще бъдат представени и 100 чифта гълъби от различни породи, сред които има екземпляри с тегло до 4 килограма.