Червените ще гласуват "за " бюджет 2010г.
26390

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Червените ще гласуват "за " бюджет 2010г.
  • Червените ще гласуват "за " бюджет 2010г.

В приходната си част бюджет 2010 г. е доста напрегнат, но това са реалностите в условия на финасова и икономическа криза. Това заяви зам.-кметът Александър Константинов. Според него финансовата рамка на Община Пловдив е изградена спрямо прогнозата на министър Дянков за излизане от кризата през втората половина от годината.

Ако не се сбъдне неговата прогноза и нашата приходна част няма да бъде изпълнена, коментира Константинов по повод критиката за раздути приходи, отправена от депутата от ГЕРБ-Менда Стоянова. По думите му, за постъпленията ще се разчита на свежи пари по оперативните програми, продажба на общински имоти на справедлива пазарна цена и на положителната тенденция в събираемостта на местните данъци и такси.

Чуйте от прикачения звуков файл

В бюджета са предвидени пари за културата, образованието и преференциалните пътувания, заяви  Ангел Петров-председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент.

За да се състои бюджетът и правителството трябва да изпълни своите ангажименти, категоричен беше говорителят на групата съветници Тодор Кръстев. Според него това означава навременно финансиране на делегираните  от държавата дейности, изплащане на милионите по схемата „смет срещу финансиране" и равнопоставено отношение на кабинета към общините.



Социалистите няма да се съгласят нужните почти милион лева за Стария град да се вземат от социалната сфера. Те предположиха, че сумата ще се търси от други пера в бюджета.