На 19 и 20 септември 2015 г. на частното летище Бохот-LM - край Плевен, се състоя поредното 13-то издание на авиофестивала „Криле за всички". В него се включиха над 30 ултралеки самолета, мото-делта планери, мото-пара планери, автожир, балон.

След официалното откриване в събота, което се състоя в присъствието на стотици любопитни гости, сред които множество родители с деца, пилотите показаха атрактивна програма във въздуха.

Програмата продължи със свободни полети за желаещите.

Новата изненада на тазгодишния Авиофест беше атрактивният Флайт симулатор, който привлече вниманието на малки и големи. Това е всъщност точно копие на кабината на чешкия военен транспортен самолет L410.

В него всички, които пожелаха имаха възможност заедно с инструктор да извършат излитане, полет и кацане.



Полетите и демонстрациите на различни въздухоплавателни средства продължиха и в неделя - 20 септември.

По инициатива на собственика на летището в Бохот Антон Георгиев, който отбеляза рождения си ден в деня на откриването на авиошоуто, на летището беше поставена урна за събиране на средства за довършването на Монумента на авиацията, който предстои да бъде изграден на колелото за "Метро" в Плевен. Самолетът МИГ-21 вече е договорен, но не достигат средства за фундамента, на който ще бъде поставен, обясни Георгиев.

Той призова и гостите на Хангар партито по случай неговия рожден ден, вместо подаръци за него, да се включат в инициативата.