"Изявлението на Деската, че във вторник министърът на правосъдието ще има среща с председателя на ПП АБВ Румен Петков и след това ще реши дали да го освободи, означава няколко неща:
  1. Че се чувствате длъжни да се отчитате на Деската с кого се срещате, как вземате решения и т. н.;
  2. Деската казва на заинтересованите затворници – „..Ако Румен Петков даде аргументи, значи сред вас има информатори, вижте как ще ги премахнете..“. А аз казвам, че за всяко посегателство върху затворник отговорност носите Вие;
  3. Деската казва на „групата“ – Румен Петков има информатори от двете страни, ще търпим ли този проблем;
Благодаря за това, което ми осигуряваш като „подлагане“. Иначе казано, не ме е страх от Куйович и от теб".

Това се казва в информация от пресцентъра на ПП АБВ в продължение на коментар на лидера на партията Румен Петков от 20 септември във връзка със случилото се около затворника Будимир Куйович и последвалите оставки на началника на Софийския затвор Десислав Трайков, в който Петков намекна за зависимост между Трайков и държавното ръководство:

"Питам ясно Борисов, какво правим с ръководството на Софийския затвор и със затворниците. Да каже ясно - имат ли общ бизнес, в какво им е бизнеса. Защо ръководството не може без Деската? Аз знам защо затворниците не могат без Деската, имам предвид, само някой, по-първите. Но защо Борисов не може без Деската? Да излезе и да каже. Тези неща потъват и нашите сънародници трябва да знаят за какво гласуват. Защото съм на път да мисля, че когато гласуваш за Борисов, получаваш Деската“.

В коментара си, Румен Петков призова министър-председателя да опровергае това твърдение, добавят от пресофиса на АБВ.