Водещото заглавие в регионалния всекидневник Посредник днес е:

Хванаха ДДС измамница в Плевен - щетите са в размер на 320 хиляди лева

При специализирана акция на полицията е разкрита дейността на 41-годишна плевенчанка, предоставяща счетоводни услуги на рискови фирми с големи задължения към бюджета на страната. Вчера за времето от 8 часа до 21 часа под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура Плевен служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен и данъчни са извършили процесуално-следствени действия в счетоводен офис в централната част на града. Първоначално действията са свързани с проверки по разследване на престъпление против данъчната система на Република България с нанесени щети в размер на 320 хиляди лева.


Детското здравеопазване безплатно - изследванията за детска градина - платени

Плевенски майки се свързаха с екипа ни, за да ни се оплачат, че са принудени да плащат всички необходими изследвания на децата си, когато им предстои постъпване в детското заведение. Цената на изследванията заедно със задължителната такса за васерман на един от двамата родители е 30 лева. Оказва се обаче, че Здравната каса отпуска пари само за профилактични изследвания, които се правят на определена възраст, както и за лекуване на заболявания. И никъде няма упомената ни дума за тези изследвания! Един вид, те се водят изследвания по желание, тоест никой не те принуждава насила да ги правиш, но въпреки това в нито едно заведение няма как да запишеш детето си без тях. Задължителни - според Регионалната здравна инспекция, по избор - според Здравната каса. Сякаш са прищявка на родителите? И това ако не е поредният абсурд!


30 лева за командировки отчете кметът


Предложение от кмета Димитър Стойков за отчитане на командировъчни разходи за периода от встъпването му в длъжност на 9 ноември 2011 г. до 30 декември 2011 г. прие Общинският съвет на сесията си в четвъртък. За периода доц. Стойков отчита разходи за командировка в страната в размер на 30 лв. Командировъчните разходи са за дневни пари, свързани с пътуване до София, в Министерството на финансите и МРРБ. Според текста на предложението, за отчетния период председателят на Общинския съвет, Дарин Ангелов, няма отчетени разходи за командировка.


"Масленица"-та ни се размина, остава за догодина

Въпрос какви конкретни мерки са предприети за провеждането в Плевен на руския народен празник "Масленица" зададе общинският съветник от БНД Георг Спартански към кмета Димитър Стойков. Припомняме, че на сесия в края на юли миналата година местният парламент прие предложението на префекта на Централния административен окръг на Москва, Сергей Байдаков, градът ни да бъде домакин на празника в края на февруари тази година. Повод за предложението стана навършването на 10 години от подписването на договора за партньорство между Плевен и Централния административен окръг. В програмата на "Масленица"-та бе планиран фестивал на фолклорната музика и танци, с участието на руски и български артисти. Също така в предложението беше записано, че на различни места в центъра на Плевен ще се предлагат руски кулинарни изкушения, характерни за празника, както и сувенири. Според неговия текст, празникът се осигурява финансово и организационно от руската страна.


Плевен е третият град, в който се изнася традиционният руски празник, след Лондон и Инголщат и затова е от огромно значение как ще се представим, изтъкна Георг Спартански.


Вики, Мишо и Коцето не щат да си лягат
Пет пари не дават за разноцветните кодове и снежното бедствие, което спря автомобили, камиони, автобуси и дори дерайлира влак, трите мечета в зоокъта в парк Кайлъка - по цял ден се въргалят в снега и се пързалят по камъните в имението си. Вики, женското мече е най-палава и дава тон на игрите, докато мъжкарите - Мишо и Коцето са малко по-кротки и предпочитат по-тихите занимания. В пещерата. Менюто на мечетата се състои предимно от плодове, конфитюр и хляб, като животинките особено обичат да наблягат на ябълки и моркови. Те са почти връстници - родени са през миналата година в Стара Загора, и понеже растат без родителски надзор няма кой да ги научи, че през зимата се спи.


За второто шестмесечие на 2011-а, Ивайло Атанасов отново първенец по питания в ОбС

Отчет за дейността на Общинския съвет за второто шестмесечие на 2011 г. приеха съветниците по предложение на председателя на местния парламент, Дарин Ангелов. За периода от 1 юли до 30 декември Общинският съвет е провел 8 заседания, от които едно е продължение на прекратено поради изтичането на времето заседание и е приел 108 решения. Внесените проекти за решения, разпределени по вносители, са както следва: кмет на Община Плевен - 92 бр., председател на Общински съвет - 15 бр., постоянни комисии - 5 бр. и общински съветници - 5 бр. По време на заседанията кметът е отговорил устно на 6 питания, поставени от общински съветници и е изготвил писмени отговори на 2 питания. Сред вносителите най-активен е бил Ивайло Атанасов, който е отправил 4 питания. Ще припомним, че бившият вече съветник стана първенец в тази класация и през първото шестмесечие на 2011 г., когато беше отправил 6 въпроса към градоначалника.