20-годишен юбилей отбеляза Образователен център „Комлед“ – Плевен. Събитието се състоя в препълнената зала на ДКТ“Иван Радоев“. То беше уважено и от от председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кмета на Община Плевен Георг Спартански, които връчиха почетни плакети на управителя на „Комлед“ Петя Василева.

Събитието уважиха и народният представител Владислав Николов, общинските съветници д-р Йордан Георгиев и Христослав Михайлов, началникът на РУО - Плевен Албена Тотева, Върбинка Хаджидимитрова - директор на АВО езиков и изпитен център, Ани Михова - директор на РБ „Хр.Смирненски“, директори на плевенски училища и др.

Образователен център „Комлед“ е създаден през 1998 г. от Христина Цанова, която по-късно продължава образователната си дейност в САЩ. През последните 12 години образователният център се ръководи от Петя Василева, която е негов управител.
„Това, което е най-важно за един образователен център е неговата мисия. За мен мисията на образованието, което прилагаме при нас е, да създаваме хора на бъдещето. Това за мен означава, те да не са само образовани и комуникативни личности, а да са хора които – всеки в свой личен план да се бори за изграждане на света към по-добро. Хора, които имат самочувствие и могат да издигнат своя глас и да защитят мнението си на езика, който говори светът - английският”. 

Това каза за Дарик управителят на Образователен център “Комлед“ – Плевен Петя Василева. Тя обясни, че в центъра се обучават ученици от 2-ри до 12-ти клас, както и възрастни, без ограничение във възрастта.
„Всъщност ние се движим по скалата на кеймбриджките сертификати и подготвяме деца още от трети клас за явяване за тези сертификати, като стигаме до най-високите нива“.

Петя Василева сподели, че поемайки ръководството на Образователен център „Комлед“ е наследила около 70-80 възпитаници, а днес те са над 600, което е повече от едно средностатистическо българско училище.
„Просто сме много добри, хората имат нужда от нас и имат нужда не само от подготовка за сертификати, а от това да се научат наистина да отстояват мнението си, което ние правим и им създаваме самочувствие като ги въвличаме и в социалния живот. Те участват в състезания, правят проекти, което е изключително необходимо за съвременния млад човек – да може да се изправи пред публика и да се докаже. Ако сме постигнали тази цел, аз съм доволна от това“, каза още управителят на „Комлед“ Плевен Петя Василева.


Програмата, с която “Комлед“ отбеляза 20-годишния си юбилей включваше атрактивни и занимателни изпълнения, представени от възпитаници на образователния център, които бяха съпътствани от видео послания на бивши възпитаници на образователен център „Комлед“, изпратени от различни точки на света.   


Сред специалните гости в програмата на събитието бяха певицата Биляна Добрева, заедно със свои приятели - музиканти и Перкусионен ансамбъл "Акцент" с ръководител Симеон Серафимов.