На 23 януари 2014 г. ОИЦ - Плевен проведе изнесена информационна среща в читалището в град Тръстеник. Срещата беше по инициатива на ръководството на НЧ „Неофит Рилски 1872г.", което покани млади майки, желаещи да получат повече информация за възможностите за финансиране на проекти и идеи през новия програмен период.

Младите дами участват в проект „Работилница за родители" на УНИЦЕФ и от няколко месеца ежеседмично посещават читалището. При тези посещения те научават повече за отглеждането и възпитанието на децата си, а също така стават свидетели и на проектната дейност на читалището.
Впечатлени от проекта „Декада на изкуството и културата в гр. Тръстеник", финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие", младите майки пожелаха да получат повече информация за финансирането със средства от европейските фондове.

Експертът Иваничка Мусова запозна присъстващите с дейността на ОИЦ - Плевен и мрежата от 28 информационни центрове и представи обощена информация за европейската кохезионна политика в България. Участниците проявиха интерес за напредъка на България в усвояването на еврофондовете, както и за очакваното финансиране през новия програмен период.



Дамите изказаха надежда в бъдеще да има повече възможности за стартиране на малък бизнес и за разнообразяване на живота в малките населени места, което би задържало младите хора и би ги направило повече европейци.