Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
52565

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността
  • Министър Цветанов: Всички трябва да допринесем за подобряване на сигурността

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна и разговаря с жителите на плевенското село Мечка.

Пред журналисти той представи възможностите, които ще даде инсталираната в селото преди 10 дни система от 12 камери за видеонаблюдение.

Предприетите мерки са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село, станало известно със скандални кражби и тежки престъпления в последните над десет години .
В уводните си думи при срещата с местните жители, министър Цветанов подчерта: "Ще се ръководим от върховенството на закона и ще напарвим всичко възможно, да се чувстват хората в селото по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме в масивите, ще помогне за разпознаване на извършителите и ще се предприемат адекватни полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще спомогне на полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време".



Вътрешният министър допълни, че сигналите от камерите за наблюдение са изведени освен в село Мечка и РУП-Пордим и в Областна дирекция Плевен, което ще осигури контрол в реално време, както и съответна адекватна реакция на полицейските служители.

Министър Цветан Цветанов обясни пред жителите на селото, че се планират специализирани полицейски операции, насочени към неутрализиране на лицата, които се занимават с престъпна дейност, "защото целта е да се грижим за хората, които искат да живеят спокойно", допълни той.
"Ще положим максимални усилия да задържаме извършителите и да ограничим кражбите, а това ще стане с помощта на гражданите", апелира Цветанов.

По време на обсъжданията на наболели проблеми с местните жители, министър Цветанов определи всеки понеделник в следващите два месеца да бъде ден за срещи на шефа на Областна дирекция на МВР Плевен, Светозар Илиев или негов заместник с жителите на селото за обсъждане на мнения и виждания за решаване на проблемите, свързани със сигурността и обществения ред в село Мечка.

На събитието присъстваха кметът на Плевен проф. Димитър Стойков със своите заместници, областният управител Иван Новкиришки и окръжният прокурор на Плевен Иво Радев.