На юбилейното 15-то издание "Бизнесмен на годината", организирано от Браншовата бизнес камара с председател Ралица Иванова, под патронажа на кмета на Плевен, статуетката "Надежда" беше връчена от кмета на Плевен Георг Спартански на изпълнителния директор на МБАЛ"Света Марина" - Плевен Валери Карааргиров.

За "Инвеститор на годината" беше избрана фирма "Kей Ейч Ем Текстил" ООД.

"Най-важната победа, която постигнахме е, че правим Плевен по-добър и по-добро място за развитие на бизнеса и за създаването на бизнес стимули. В това се състоят и нашите очаквания и ние чухме от всички фирми да кажат "благодарим на Пливен, че ни даде възможност да развием своя бизнес и изразиха очакванията си, че бизнесът им ще върви и занапред по същия начин.

Аз гарантирам, че за мен няма български или чуждестранни фирми, пред мен всички са равни и няма наши и ваши.
В мое лице вие виждате един партньор. Общината не прави бизнес, но трябва да отвори широко врати за всеки почтен бизнес и всички сте добре дошли, за да развивате вашите инвестиции". Това каза Георг Спартански пред плевенския елит в бизнеса преди да връчи бронзовата статуетка „Надежда", изработена от плевенския скулптор Адалберт Николов.


Той отправи и думи на Илка Илиева - дългогодишен шеф на Браншова бизнес камара - Плевен, по чиято идея се прави "Бизнесмен на годината".

"Винаги сме се стремили, мечтите ни да бъдет малко по-големи от реалните ни възмоности", сподели финансовият шеф на МБАЛ"Света Марина", Влери Карааргиров.

В началото на събитието бяха обявени и номинациите по отрасли.

В категория Строителство бяха номинирани: "Милкана ООД, Стройпродукт ООД и Монолит ООД. Грамотата на победителя Монолит ООД връчи зам.-кметът по строителството арх. Невяна Иванчева.

В категория търговия и услуги победител стана Джесика София ООД. Другите номинирани в тази категория бяха ИВКО ООД и SASSO ЕООД.

В категория лека промишленост и земеделие грамота получи Пагани Стил. Тя беше връчена от зам.-кмета Милен Яков. Номинирани в категорията бяха още СИ ДИ 92 - ЕООД и СИ КО ООД.

В категория здравеопазване, за най-успешно представила се фирма грамота получи ДКЦ"Св. Панталеймон", номинирана заедно с ДКЦ-1 - Плевен и МБАЛ"Света Марина".

За фирма с обществена значимост, грамота получиха Дари Травел - ООД и Фиеста ООД - Фантазия.

Да направи Плевен най-доброто място за живеене - ако не тази, то другата година пожела на кмета собственикът на ДЕСИЗО МОНИ, Магдален Димитров.

Той получи картината "Петел" на художника Пламен Дечев и беше определен за "Дарител на годината". От общо 17 760 лева събрани на бала, Димитров участва с 5000 лева.

Средствата, събирани всяка година в специален фонд, създаден от Браншовата бизнес камара, подпомагат талантливи плевенски деца.