Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен, ако финансирането спре
23297

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен, ако финансирането спре
  • Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен, ако финансирането спре

Заради проблеми във финансирането от страна на Национална компания “Железопътна инфраструктура” е възможно ремонтът на сградата на жп гара Плевен да бъде замразен. Това каза за Дарик Севдалина Колева, представител на фирмата-изпълнител на дейностите. Активни ремонтни работи се извършват от няколко месеца на плевенската жп гара.

Договорът за рехабилитацията и преустройството на обекта беше подписан на 4 август 2008 г., а финансирането, което е на стойност над 2 млн. 600 хил. лв., се осигурява от Национална компания “Железопътна инфраструктура”. Инвестиционният проект е съгласуван с Националния институт за паметници на културата, заради статута на сградата на гарата. Изпълнител на обекта е столична фирма, която работи с наистина бързи темпове, доколкото позволява финансирането от страна на възложителя.

Вече е приключен ремонтът на чакалнята, чийто врати са с фотоклетка, покривът и фасадата също са готови. Факт е обаче, че Национална компания “Железопътна инфраструктура” има проблеми и опасенията на изпълнителя на ремонта е, че може да се стигне дори до замразяване на обекта. За сега това все още не е станало, а до къде са стигнали дейностите чуйте от Севдалина Колева, представител на фирмата-изпълнител в звуковия файл.

Въпреки трудностите, и в момента жп гара Плевен се ремонтира, макар и със значително намалени темпове, уточни за Дарик Севдалина Колева. Ще направя всичко, което зависи от мен, да не спре напълно обновяването на гарата, и с макар и много бавни темпове да се продължава напред, каза още тя.