"Горд съм, че съм създател на една такава школа по ударни инструменти в Плевен, която днес се сочи като една от най-добрите в страната и която дава много добри плодове". Това каза дългогодишният педагог в областта на ударните инструменти и диригент Доцо Вътков в началото на специалния концерт, който беше организиран в НУИ"Панайот Пипков" по случай неговата 80-годишнина.

Доцо Вътков, който и днес е диригент на духов оркестър в Димитровград припомни имената на първия си ученик в Музикалното училище Димитър Солаков, както и Симеон Серафимов, който зарежда консерватории в Европа и САЩ със свои възпитаници. Той не пропусна и проф. Живка Личева, която преподава по специалността в Пловдив и е първи носител от плевенското Музикално училище на златен медал в национален конкурс.

Концертът се състоя на 11 декември в зала "Божко Шойков" в НУИ"Панайот Пипков". В него участие взеха ученици от класовете по ударни инструменти в училището на преподавателите Симеон Серафимов, Димитър Солаков, Георги Гарнизов и Момчил Иванов, както и перкусионните състави „Акцент" и ансамбъл на ученици от V до VIII клас с ръководител Симеон Серафимов.

В препълнената зала, учениците поднесоха пиеси за ударни инструменти от Бизе, Чайковски, Добри Палиев, Христо Йоцов, Ангел Шопов, под съпровода на пианистката Стефка Крумова, която повече от 30 години работи с възпитаниците на класовете по ударни инструменти.



В концерта участие взе и хор "Звъника" с диригент Ваня Делийска, която също е сред учениците на Доцо Вътков. Детският хор изпълни акапелно "Дилмано, Дилберо" и "Вода" на Стунджи и Елица.