Множество телефонни обаждания във връзка с поставения знак за задължителна винетка непосредствено след табелата на изхода от Плевен за Русе - в близост до „Кожухарската чешма“ са станали повод, кметът на селото Любомир Ламбев да вземе незабавни мерки.

Наредба за общински жилищни имоти ще бъде гласувана на сесия на Общинския съвет

Той е сигнализирал председателя на ПП АБВ Румен Петков, кмета на Плевен Георг Спартански и инж. Дончо Атанасов, който е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. „Разговаряхме с кмета на Плевен и имаме гаранциите на инж. Дончо Атанасов от АПИ и уверението на кмета на Плевен, че ще съдейства за преместването на табелата за задължителна винетка“, каза пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен кметът на Гривица Любомир Ламбев. Той добави, че в рамките на днешния ден табелата ще бъде преместена на мястото, където винаги е била - на разклона от село Гривица в посока Русе.

Кметът на Гривица, коментира, че неговата работа е да реагира светкавично на проблемите на хората. "През моя мандат бяха решени много такива – с ж.п. прелеза, със зимното снегопочистване, с голямата престъпност, каквато в момента в селото няма. Случаят с винетката засяга много хора не само от Гривица, но и от Плевен, защото в този участък има множество автокъщи, вили, лозя”, каза още кметът Любомир Ламбев.