Масово се купуват гласове около избирателните секции, сигнализираха от щаба на един от кандидатите за кмет на Перник.

Като пунктове на изборната търговия се посочват кафене за залози на "Еврофутбол" в квартал "Тева", където трима облечени спортно мъже обикаляли и уговаряли хората да гласуват, а в квартал "Мошино" мъж с черна чанта изкарвал хора от къщите, за да гласуват. Агитация имало и пред 11-то училище в кв. "Изток".

Над автогарата, в района на 7-мо училище, мъж, с прозвището Чамоко, и с лек автомобил Фолксваген „Голф", също агитирал избирателите. Няколко групи от едри мъже обикаляли в района на Марина бара и спортна зала „Кракра", се посочва още в сигналите, като се изписват и номерата на автомобилите, ползвани от "търговците".

В друг сигнал се заявява, че масово се извозвали хора в района на Железни заводи, като се посочвали марките и номерата на превозните средства.



От щаба информират още, че масово в кафенетата се сервирали топли напитки със захарчета, на които е изписан номерът на автобуса, който кара по линията Перник - Гробищен парк. Кафе-машини също пускали чаши със същия номер, с който е и бюлетината на един от претендентите за кмет на Перник.

За всички сигнали са пуснати жалби до ОИК и до органите на реда, уверяват от щаба.