Началото на традиционната благотворителна кампания "Да подарим надежда за Коледа" обяви официално областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

Той обясни, че тази година кампанията, която се провежда под неговия патронаж, е отправена към деца и младежи с физически увреждания и такива в неравностойно социално положение.

След години прекъсване: Кърджали отново ще има Коледен базар

За да съхрани традицията и да спази противоепидемичните мерки, Делчев призовава гражданите, институциите и бизнеса да се включат в кампанията като направят дарение: по банков път, в касичката на Българския черевен кръст в Кърджали или с дарителски лист в офиса на Областния Съвет на БЧК.

бластният управител се обърна с призив и към учебните заведенията, които организират различни благотворителни базари и други прояви, да се присъединят към кампанията "Да подарим надежда за Коледа" и така да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители.


"За последните години приносът на кърджалийската общественост и бизнеса в коледната акция надхвърля 140 000 лева", каза още той и уточни, че кампанията ще продължи до 14 януари.
БТА