Заради редовно неизплащани заплати над 200 металурзи от Оловно - цинковия комбинат в Кърджали протестираха пред  портала на завода и отказаха да започнат работа. Повече от час те мръзнаха навън, но изпълнителният директор Славея Стоянова отказа да се срещне с тях и да им каже кога започва разплащането. Според синдикалисти част от работниците се опитали да нахлуят в кабинета на директора, но били възпрепятствани от повиканите полицаи.

Заплатите се бавят с месеци, имаме заеми, които не можем да изплащаме, банките ни притискат, в безизходица сме, оплакаха се работници. Стана ясно още, че и служители в администрацията не са получавали възнагражденията си от половин година. Протестиращите твърдят, че виновен за ситуацията е мажоритарният собственик на завода Валентин Захариев, който според тях бил затънал в дългове.

Няма да търпим повече това положение, ще търсим правата си докрай, категорични бяха протестиращите. Според синдикалната организация на КНСБ над 100 работници днес са подали молби за напускане. Лидерът на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева, която по-късно дойде на мястото на протеста и разговаря с ръководството на завода, съобщи, че изпълнителният директор Славея Стоянова е обещала пред работници утре да бъде изплатена една заплата. Тя обаче няма да покрие дълговете на хората, каза Караколева. Протестът на металурзите продължава и утре.