Виктор Янев и Владислав Стойков са кандидатите за общински председател на ГЕРБ в Кюстендил. Те бяха предложени по време на отчетно-изборно събрание. При гласуването, Янев е събрал повече гласове. Заместник- кметът на община Кюстендил Виктор Янев е настоящият общински председател, от юли тази година. Бившият областен управител Владислав Стойков ръководи структурата преди него.


Единствената номинация за организационен секретар бе на адвокат Михаела Крумова. За членове на общинското ръководство са номинирани 13 души. Окончателна дума за това, кой да влезе в новото ръководство ще има Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ в София.
На събранието присъстваха народният представител и областен лидер Кирил Калфин и организационният секретар на партията за областта Емил Гущеров. Калфин определи работата на общинското ръководство по време на парламентарните избори като много добра, даде и положителна оценка за цялостното развитие на структурата. Той подчерта, че резултатите от последните избори за достатъчно красноречиви за това.

Пред делегатите на събранието, общинският ръководител Виктор Янев представи отчет за дейността на структурата през периода 2010 - 2014 година, информират от ГЕРБ- Кюстендил.