Кюстендилката Вая Драганова спечели второто контролно на национален отбор по художествена гимнастика- девойки (индивидуално), резултатите от които ще са валидни за определяне на двете гимнастички от България, които ще заминат за олимпийската квалификация за Младежките олимпийски игри през февруари месец в Москва.

Младежките олимпийски игри ще се проведат през месец септември в Буенос Айрес, Аржентина, а квотите ще се раздават на квалификацията в руската столица от 12-ти до 15-ти февруари догодина. На квалификациите могат да участват по две гимнастички от страна, като за Олимпиадата ще се класира само една представителка от държава. Класиралите се до 18-то място за многобой в Москва ще участват в младежките олимпийски игри.

Съставът на българския отбор ще бъде ясен непосредствено преди заминаването за състезанието, като ще се вземат предвид резултатите от контролните, както и моментната форма на състезателките.

РЕЗУЛТАТИ ОТ 2- то КОНТРОЛНО:

1. Вая Драганова(Левски Триадица) София
2.Елизабет Йовчева(Чар ДКС) Варна
3.Анна Келман(Чар ДКС) Варна
4.Татяна Воложанина(Левски Илиана)
5. Вероника Любчова(Авангард) София

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ ОТ ДВЕТЕ КОНТРОЛНИ, ВАЛИДНИ ЗА МАЛДЕЖКАТА ОЛИМПИЙСКА КВАЛИФИКАЦИЯ:


1.Елизабет Йовчева (Чар ДКС) Варна
2. Вая Драганова (Левски Триадица)
3.Татяна Воложанина (Левски Илиана)
4. Анна Келман (Чар ДКС)
5. Вероника Любчова

Вая Драганова започна кариерата си във “Велбъжд”- Кюстендил, а в момента е състезател на “Левски- Триадица”. Нейният треньор в Кюстендил Валя Машова бе поканена да съдийства на контролното състезание.
“Въпреки, че беше болна, Вая игра много хубаво. Демонстрира израстване и се надявам, че ще пътува за Москва, да се бори за квота за Младежките Олимпийски игри в Аржентина”, каза за Дарик Валя Машова.

Новоизбраният Президент на Техническия комитет към ЮЕГ Мария Петрова и Президента на БФХГ Илиана Раева бяха посрещнати с много аплодисменти и поздравления във връзка с изключителната чест за България с избора на Мария Петрова за президент на техническия комитет по художествена гимнастика в ЮЕГ!

 
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил