Да се помисли за алтернативно отопление на драматичен театър „Невена Коканова", призова директорът на културната институция Славчо Пеев.

"Вярно, че времената са тежки и се наблюдава оттегляне на публика дори в   софийските театри", коментира директорът и допълни, че не може толкова дълго време на сцената на театъра да няма живи представления и концерти.

От ръководството на театъра обявиха, че се надяват от общината да им осигурят един автобус за участията извън Дупница. Досега са наемали камион за декорите и автобус за актьорският състав, но това излиза много скъпо.

На пресконференцията Пеев припомни, че на 15 февруари изтича срока за подаване на документи за кастинга за актриса в Дупнишкият театър. С радост той отбеляза, че интерес към мястото има. Не уточни колко точно са актрисите подали документи, но каза, че ще има избор. Седмица след 15 февруари ще се проведе кастинга в една от залите в общинска администрация.



Славчо Пеев обяви още, че репетициите за копродукцията "Големановите службогонци" върви добре и в началото на март в Държавния сатиричен театър ще бъде премиерата. Пеев не пропусна възможността да благодари на местен спонсор осигурил средствата за пътуването до София на актьора Иван Иванов, който също участва в спектакъла.