Община Кюстендил ще изготви График, по който се извършва миенето на улиците в града, заяви кметът Петър Паунов, в отговор на питания на съветниците Невенка Панчева и Атанас Гергинов.
Панчева информира кмета в началото на днешното заседание на Общинския съвет- Кюстендил, че е получила оплаквания от майки на деца с белодробни проблеми, за прахта по улиците в Кюстендил. Колегата й Гергинов допълни, че е добре да има публичен График, по който се мият улиците, за да не пречат на техниката и работниците паркираните автомобили.
Кметът Петър Паунов прие като добра идеята за График и коментира, че миенето на улиците ще продължи, защото въздуха е замърсен, от прахта натрупана при зимното опесъчаване и от горенето на въглища.

Съветникът Огнян Атанасов е проучвал възможностите за обособяване на Индустриална или свободна зони за инвестиции и търговия в община Кюстендил. Той попита кмета Паунов за подходящите терени за една такава цел.

Кметът отговори, че ще представи възможните терени на следващата сесия, но уточни, че те на се много. Петър Паунов вече е имал разговори по темата и с Националната компания “Индустриални зони”.
 
Дарик- Кюстендил