34 картини са изложени във Възрожденското училище на арт ателието "Духовна пътека за млади зографи".

"Изложбата има две линии на творбите. Представени са стенописи от средновековни църкви, основно от "Свети Георги" и "Успение Богородично". В тях  са вплетени природни елементи. Другото, което показваме са ангели от рециклирана домашна хартия", разказа художникът  Евгени Серафимов.

Вече четири години с талантите се занимават ръководителите  Евгени Серафимов и Любляна Начева. Паната са рисувани пленерно. Най-малкият художник е едва втори клас, по-големите са гимназисти. Рециклираната хартия  може да е не само старите тетрадки, но и всяка друга, използвана  при домашни условия, която се сортира по цветове след като се разтопи.Със свои творби участват и самите преподаватели.

"В ателието децата се учат, гледайки как рисуват самите преподаватели, а не само теоретично. То е и алтернативна форма  за работа с деца след училище. Всички идват доброволно, а наградата е общуването с изкуството, защото децата имат нужда от него", категоричен е  Евгени Серафимов.



Пано от работите на ателието "Духовна пътека за млади зографи" вече има и в кабинета на кмета Петър Паунов, който също разгледа изложбата.