След разпоредени проверки от Върховна административна прокуратура на Министерство на околната среда и водите днес приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот до моста на автомагистрала „Струма" край Дупница.

Припомняме, че заради нерегламентирано сметище в района на 13 август 2019 г. избухна пожар, който увреди пътната инфраструктура в близост.

Според получената от МОСВ информация разчистването на отпадъците се е провело под ръководство на министъра на околната среда и водите Емил Димитров в изпълнение на разпорежданията на ВАП. Почистени са общо 1870,64 тона композитни опаковки и 178,32 тона твърда пластмаса от нерегламентирани сметища. Продължава извозването на останали на терена излезли от употреба гуми и смесени отпадъци. В района има и терен, на който регламентирано се извършва съхранение на отпадъци.

Припомняме, че през месец юли по случая ВАП сезира Върховна касационна прокуратура за данни за извършено престъпление по служба или друго престъпление.