Днес заседава ОбС Дупница. 29 докладни записки ще разгледат местните парламентаристи. Отчетите на общинските дружества за миналата година ще гласува ОбС Дупница на свое редовно заседание. Ще бъдат определени и дивидентите, които дружествата трябва да платят на община Дупница. Пред общинските съветници отново стои въпроса със смяната на управителя на Финансово- счетовдната къща. Иванка Терзийска е подала молба да бъде освободена от поста. Припомням, че още на предходната сесия имаше докладна за освобождаването на Терзийска, тъй като е сключвала договори в лично качество за услуги сходни с дружеството, което управлява.
Мини парламента ще разгледа предложение за отдаване под наем, чрез конкурс на бейзболното игрище в жк Бистрица, като посоченият срок е 10 години, а наемната цена на месец 50 лв. Имотът е с площ 20 240 кв.м. При провеждането на конкурс ще залегнат определени условия – кандидатите да предложат инвестиционна програма за поддържане и подобрение на стадиона и начина за достъпност за спортния обект за училищен и извънучилищен спорт, както и за спорт на хора с увреждания. В условията ще залегне и терена да се ползва безвъзмездно от община Дупница за провеждане на общински, регионални и национални спортни прояви, както и на учебните заведения на територията на община Дупница за училищен и извънучилищен спорт. Предстои да се разгледа и предложение за допълнително финансиране на клуба по борба Спартак. Исканото финансиране е в размер на 1500 лв.
На това заседание ще бъде определена заплатата на председателя на ОбС, както и работното му време.
Ще бъдат подложени на гласуване отново отчетите на част от читалищата в общината, които местните парламентаристи не приеха на предходната сесия.