Първенците от районните състезания "Млад огнеборец" - отборът на ПМГ Кюстендил, отборът на училище "Св.Св. Кирил и Методий"- Дупница, отборът на СОУ "Христо Ботев" - Кочериново и отборът на ОУ "Никола Вапцаров" - Бобов дол, днес мериха сили в областния кръг. Състезанието бе открито от изпълняващата длъжността областен управител на Кюстендилска област Гергана Михайлова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Отборът на ПМГ - Кюстендил, спечели първото място и той ще продължи надпреварата в Републиканския преглед в курорта "Албена" през месец юни. На второ място е отборът на училище "Св.Св. Кирил и Методий"- Дупница, на трето - отборът на ОУ "Никола Вапцаров" - Бобов дол.

 

 

 

 

 

 

 


Гости на спортната проява бяха началниците на отделите "Спорт" и "Образование" в Община Кюстендил - М. Лехчанска и Н. Петкова. Участниците се състезаваха в 2 дисциплини - бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. Участниците в младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" се подготвят от професионални инструктори от районните служби ПБЗН по програма, одобрена от Министерството на образованието. Този проект се осъществява вече 14 години в училищата на страната и той дава своите резултати в повишаването на противопожарната култура, както на участниците в тези отбори, така и на техните съученици. Създават се адекватни умения за защита и самозащита при пожари, бедствия и свързаните с тях опасности.
Областният кръг на състезанието на МПО се осъществи с подкрепата на общините Кюстендил, Дупница, спортния клуб по пожароприложен спорт "Пауталия 160" - Кюстендил. Всички участници получиха подаръци, а първенците - грамоти и купи.