Отборът на ПМГ спечели  Млад огнеборец
Отборът на ПМГ спечели Млад огнеборец / ОД на МВР, пресцентър

Първенците от районните състезания "Млад огнеборец" - отборът на ПМГ Кюстендил, отборът на училище "Св.Св. Кирил и Методий"- Дупница, отборът на СОУ "Христо Ботев" - Кочериново и отборът на ОУ "Никола Вапцаров" - Бобов дол, днес мериха сили в областния кръг. Състезанието бе открито от изпълняващата длъжността областен управител на Кюстендилска област Гергана Михайлова.

Отборът на ПМГ спечели  "Млад огнеборец"
netinfo

 

 

 

 

 

Отборът на ПМГ спечели  "Млад огнеборец"
netinfo

 

 

 

 

 


Отборът на ПМГ - Кюстендил, спечели първото място и той ще продължи надпреварата в Републиканския преглед в курорта "Албена" през месец юни. На второ място е отборът на училище "Св.Св. Кирил и Методий"- Дупница, на трето - отборът на ОУ "Никола Вапцаров" - Бобов дол.

 

Отборът на ПМГ спечели  "Млад огнеборец"
netinfo

 

 

 

 

 

Отборът на ПМГ спечели  "Млад огнеборец"
netinfo

 


Гости на спортната проява бяха началниците на отделите "Спорт" и "Образование" в Община Кюстендил - М. Лехчанска и Н. Петкова. Участниците се състезаваха в 2 дисциплини - бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. Участниците в младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" се подготвят от професионални инструктори от районните служби ПБЗН по програма, одобрена от Министерството на образованието. Този проект се осъществява вече 14 години в училищата на страната и той дава своите резултати в повишаването на противопожарната култура, както на участниците в тези отбори, така и на техните съученици. Създават се адекватни умения за защита и самозащита при пожари, бедствия и свързаните с тях опасности.
Областният кръг на състезанието на МПО се осъществи с подкрепата на общините Кюстендил, Дупница, спортния клуб по пожароприложен спорт "Пауталия 160" - Кюстендил. Всички участници получиха подаръци, а първенците - грамоти и купи.

 

Отборът на ПМГ спечели  "Млад огнеборец"
netinfo