Държавата иска законност в търговските обекти в ромския квартал
99863

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Държавата иска законност в търговските обекти в ромския квартал
  • Държавата иска законност в търговските обекти в ромския квартал
Съвместна проверка на няколко държавни институции, с подкрепата на Жандармерията и полицията в Кюстендил, установява- колко са търговските обекти в ромския квартал “Изток” и каква част от тях работят извън законовите регламенти?

Полицейска операция в Кюстендил

Операцията е под надзора на Районна прокуратура-Кюстендил и нея участват служители на Главна дирекция Фискален контрол на НАП, Областната дирекция по безопасност на храните, Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението.

“Целта е да се установи какъв е броят на обектите извършващи търговска дейност в квартал "Изток". В хода на проверката ще се установи кои работят извън правилата. Това е в задълженията на всяка една от контролните институции, но с оглед да не ходят по отделно, се действа съвместно”, каза на пресконференция говорителят на Районната прокуратура Галина Димитрова.

Проверката е разпоредена от линия на надзора за законност от прокурор Радостина Стоянова, след сигнал до прокуратурата от началника на Икономическа полиция към ОД МВР- Кюстендил. Резултатите трябва да бъдат обобщени до 15 януари 2019 година. 

От прокуратурата отхвърлиха съмненията, че става дума за - страх от това какво може да се случи, по начина, по който се прави тази съвместна проверка. “Това е една комплексна проверка, която ще има и превантивна и възпираща цел дори.

Всяка една от институциите може да издаде наказателни постановления, а ако се открият акцизни стоки в нарушение на закона, може да има и наказателни дела”, каза още говорителят на РП- Кюстендил Галина Димитрова.
Дарик- Кюстендил