Отчета на общинската болница в Дупница не беше приет от Общинският съвет. "Един отчет трябва да даде ясна представа за състоянието на дружеството. Отчетът на общинската болница в Дупница обаче не дава ясна и точна представа за състоянието", заяви председателят на Икономическа комисия Костадин Костадинов. Според него отчета е направен, цитирам: „колкото да мине днешния ден“.

Общински съвет-Дупница не подкрепи Димитър Стоилов за управител на болницата

„Завишени са активите на болницата, счетоводна печалба 178 000 лв. Четейки отчета по този начин, в болницата се случват хубави неща, веднага след това виждаме увеличение на задълженията от 1 800 000 лв. до 2 397 000 лв. В края на отчета обаче се оказва, че положението не било толкова добро и трябва да се тегли нов кредит“, каза Костадинов.

Кюстендилецът Димитър Стоилов спечели конкурса за управител на общинската болница в Дупница

Той допълни, че за втори път прокуриста на болница не присъства на заседание на Икономическа комисия въпреки изричната покана за това, не присъства и на заседанието на ОбС.


За сметка на това е присъствала на събрание на ГЕРБ, заяви Костадинов. Според него, реформи в дружеството липсват. По време на комисия са имали редица въпроси, на които д-р Йордан Никулчин не е успял да даде отговори.

Костадинов каза още, че никои не се е допитал до собственика, в случая ОбС дали да бъде уволнено транспортното звено и наета частна фирма.

Положението в общинската болница в Дупница е тежко

„Има ли смисъл да задаваме въпроси, след като човека, който трябва да даде отговори го няма“, попита д-р Пламен Соколов. Той заяви още, че ще поиска оставката на зам.- кмета Крум Милев, тъй като за пореден път не присъствал при разглеждането на въпроси, които са в неговия ресор.

Именно д-р Соколов предложи докладната за отчета на болницата да бъде изтеглена от дневния ред. 18 гласа „за“, 9 „против“ и 4 „въздържал се“.
Дарик- Кюстендил