Община Кюстендил е готова за предстоящия зимен сезон, стана ясно на месечното заседание на кметове и кметски наместници. ОП „Чистота” разполага с 15 машини, минали технически преглед, за зимно почистване на уличната мрежа в Кюстендил. На склад имат налични сол и пясък, както и готовност за опесъчаване - механично и ръчно, заяви  Ивайло Чалъков, експерт в община Кюстендил.

Време е за оборудване на автомобилите със зимни гуми

Четвъртокласната пътна мрежа  се почиства от фирма „Булплан”, които, заедно с ОП „Чистота” са предоставили оперативен план за действие в Община Кюстендил.
 
„Хората  по селата са наясно, че при необходимост или настъпил проблем, трябва да се обаждат своевременно на оперативния дежурен и в дежурната част на фирмата. Целта е хората от малките населени места, при обилен снеговалеж и усложнена зимна обстановка, да пристигат на работа или на училище в града без проблеми.

Всеки един от кметовете и кметски наместници получи заповедите по отношение настъпващия есенно-зимен сезон. Кметовете са длъжни да се свържат с близки на хора в отдалечени села и махали.


Ние сме се свързали с РСПБЗН и специалистите от БЧК, които могат с моторни шейни да ни окажат съдействие и да доставим храни и лекарства на хората, които ще стоят зимата в отдалечените села и махали”, каза Ивайло Чалъков.