С пожелание за безопасно шофиране по зимните пътища, бе представен флашмоб „Посланията на есенния лист“, при пешеходната пътека на Езиковата гимназия в Кюстендил.

В него участваха възпитаниците на Ани Кръстева от Театралната школа към ОДК, а служители на „Пътна полиция” към ОД на МВР Кюстендил спираха движението. Децата раздаваха на шофьорите листовки „Посланията на есенния лист” с въпросите: Подготвихте ли автомобила си за зимата?! Изправни ли са светлините и светлоотразителите на вашия автомобил?!

Инициативата се проведе във втората десетдневка на акция „Зима“.

През първият етап на акция „Зима” са санкционирани 2 водачи на ППС с животинска тяга и 2 водачи на велосипеди. От 1-10 ноември кампанията бе насочена към тези уязвими участници в пътното движение. През 2- рия етап на акцията са санкционирани 2 пешеходци за неправилно пресичане.

Към момента няма санкционирани водачи за технически неизправни МПС, относно подготовката за зимния сезон”, коментира Светослав Кирилов, началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” към сектор „Пътна полиция”. 

Говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка припомни, че 19 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите на пътя, обявен от Генералната асамблея на ООН. „Призоваваме към толерантност, спазване на правилата и стремеж към по-малко жертви и пострадалите на пътя и повече живи участници в пътното движение”, заяви Табачка.


 
Дарик- Кюстендил