Автобус с членове и симпатизнати на Атака от Кюстендил премина сръбската граница на пункт Рибарци след  продължила почти 1.30 ч. проверка.

Много от 37-те пътници в автобуса бяха подложени и на лична проверка от страна на властите в Сърбия. Преди това щателно провериха и автобуса. "Извиниха ни се, че са ни забавили. Оправдаха се с часовата разлика. До Босилеград ни ескортира полицейски автомобил", каза за Дарик представителят на общинското ръководство на АТАКА Гроздан Грозданов.

Петима представители на Софийската  организация на ВМРО-НИЕ не успяха да преминат границата. Причината е, че водачът на автомобила е с изтекло пълномощно за управление на МПС, а на другия пътник личната карта е нахапана от куче. "Няма да се откажем. Ще поднесем цветя на паметника на Левски в Босилеград в понеделник. Ние нищо не носехме и пак ни върнаха. Проверяваха ни дали носим венци, с нас е самото знамето на ВМРО-НИЕ, но ние го бяха скрили старателно", каза зам.-председателят на организацията Емил Найденов.

Близо 20 са сръбските полицаи, които изпълняват служебните си задължения. По информация на Дарик още в четвъртък те  предупредили колегите си, че няма да пропускат организирани групи, защото се очаквало преминаване на агитка на "Левски".



На ГКПП Олтоманци бе и областният управител Любомир Анчев, както и секретарят Борислав Георгиев.