В края на изтичащата 2018 година треньори, спортисти, деятели и приятели на спорта се събраха в Културен център-Харманли за ежегодната церемония „Вечер на спортиста” организирана от общината.

Събитието бе открито с кратка презентация, в която намериха място всички 14 спортни клуба на територията на Община Харманли. Многобройните спечелени медали, купи, призове и класирания на състезания от най-висок ранг дадоха много поводи за гордост. От клубовете направиха своеобразна равносметка за работата през годината и постигнатите резултати.

Отличиха най-успешните за Харманли и Свиленград

Кметът Мария Киркова поздрави спортните организации за успехите, пожела им мотивация, хъс и стремеж към още по-високи отличия през новата 2019 година. Тя връчи грамоти за принос в развитието на спорта в общината на всички клубове. Треньорите и ръководствата благодариха за оказания жест на внимание и за подкрепата, която получават.

Като комплимент от Община Харманли бе поднесена и празнична торта, която символично обединяваше всички спортни клубове чрез техните лога. Гостите бяха приканени да разгледат и “Кът на успеха”, който събра на едно място всички награди и отличия, спечелени през годината. 

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха мажоретките от НЧ „Харманли 2001“ и невероятното изпълнение на Борислав от НЧ „Дружба“. Изтичащата 2018 бе изключително динамична както за спортните клубове, така и за Община Харманли, коментират от администрацията.

През тази година започна изграждането на Спортен комплекс „Хеброс“, който трябва да бъде завършен през 2019 г., припомнят от екипа на кмета Мария Киркова.