Черногорово детска градина
99508

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Черногорово детска градина

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Троен празник в село Черногорово
  • Черногорово детска градина
  • Троен празник в село Черногорово
110 години от създаването на читалище в димитровградското село Черногорово отбелязаха тържествено. Почетни грамоти и плакети на участниците в певческата фолклорна група връчи кметът на селото Живко Янков.


 


Откриват ремонтираната детска градина в с. Черногорово

Той и кметът на общината Иво Димов поздравиха за празника и Деня на народните будители читалищните деятели. Те представиха пред гостите историята на читалището, на църквата „Св. Харалампий“ и село Черногорово.

Още един повод за празник в димитровградското село Черногорово днес- открита бе изцяло обновената, санирана и ремонтирана сграда на детската градина. Тя е построена през 1986г. и до момента това е първият мащабен ремонт, който се прави. Стойността му е 155 000 лв., като 150 000 лв. са по проект "Красива България“, а 5000 лв. са с друг проект по ПУДООС за новите игрушки в двора.


Над 3000 лв. събраха за ремонт на храма „Св. Харалампий“ 

В момента детското заведение в с. Черногорово посещават 40 деца, разделени в две групи: 3-4 годишни и 5-6 годишни, като са открити 5 нови работни места, посочи директорът Тонка Александрова. 

Община Димитровград започва подготовка на нов проект за основен ремонт на детската градина в с. Ябълково, която е единствената, която все още не е санирана и модернизирана, съобщи днес кметът Иво Димов. Той поздрави за Деня на будителите всички, които днес имат повод за празник.

Лентата прерязаха кметът на общината Иво Димов, кметът на селото Живко Янков и заместник-областният управител Стефка Здравкова. Общинската администрация подготвя документите и със обновената сграда на детската градина в село Черногорово ще кандидатства в конкурса "Сграда на годината", съобщи още Иво Димов.

Чуйте повече в звуковите файлове: