/ Дарик радио, Хасково
Черногорово детска градина
99508
Черногорово детска градина
Троен празник в село Черногорово
  • Черногорово детска градина
  • Троен празник в село Черногорово
110 години от създаването на читалище в димитровградското село Черногорово отбелязаха тържествено. Почетни грамоти и плакети на участниците в певческата фолклорна група връчи кметът на селото Живко Янков.

С. Черногорово
Дарик радио, Хасково

 

С. Черногорово
Дарик радио, Хасково


Откриват ремонтираната детска градина в с. Черногорово

Той и кметът на общината Иво Димов поздравиха за празника и Деня на народните будители читалищните деятели. Те представиха пред гостите историята на читалището, на църквата „Св. Харалампий“ и село Черногорово.

С. Черногорово
Дарик радио, Хасково

Още един повод за празник в димитровградското село Черногорово днес- открита бе изцяло обновената, санирана и ремонтирана сграда на детската градина. Тя е построена през 1986г. и до момента това е първият мащабен ремонт, който се прави. Стойността му е 155 000 лв., като 150 000 лв. са по проект "Красива България“, а 5000 лв. са с друг проект по ПУДООС за новите игрушки в двора.

С. Черногорово
Дарик радио, Хасково


Над 3000 лв. събраха за ремонт на храма „Св. Харалампий“ 

В момента детското заведение в с. Черногорово посещават 40 деца, разделени в две групи: 3-4 годишни и 5-6 годишни, като са открити 5 нови работни места, посочи директорът Тонка Александрова.

С. Черногорово
Дарик радио, Хасково

Община Димитровград започва подготовка на нов проект за основен ремонт на детската градина в с. Ябълково, която е единствената, която все още не е санирана и модернизирана, съобщи днес кметът Иво Димов. Той поздрави за Деня на будителите всички, които днес имат повод за празник.

С. Черногорово
Дарик радио, Хасково

Лентата прерязаха кметът на общината Иво Димов, кметът на селото Живко Янков и заместник-областният управител Стефка Здравкова. Общинската администрация подготвя документите и със обновената сграда на детската градина в село Черногорово ще кандидатства в конкурса "Сграда на годината", съобщи още Иво Димов.

Чуйте повече в звуковите файлове: