Със 136 дръвчета продължи Алеята на живота в Димитровград
52224

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Със 136 дръвчета продължи Алеята на живота в Димитровград
  • Със 136 дръвчета продължи Алеята на живота в Димитровград

136 дръвчета- кедър и кипарис, засадиха днес семействата на родени през 2011 г. в община Димитровград деца в Алеята на живота в парк "Марица". Всички те получиха от кмета Иво Димов и специален диплом. С поздрав за празника Цветница и пожелание да се грижат за засадените днес фиданки, като за децата си, се обърна той към родителите.

185 бяха осигурените от фирма "Каолин" дръвчета за димитровградската Алея на живота тази година, което даде възможност и родителите на по-големи деца да се включат в засаждането. Фирмата подпомогна реализирането на инициативата и миналата година, когато тя стартира със 171 дръвчета. И догодина да съдействат за продължаването на алеята и с децата, родени през 2012 г., обеща днес изпълнителният директор Димитър Ангелов.

Удовлетворен съм, че и тази година на Цветница в парк "Марица" има толкова много млади хора и семейства, дошли да засадят дръвче за своето дете, коментира авторът на идеята за Алеята на новия живот Христо Цветков. След години на това място да има високи и здрави дървета, а децата, за които ги засаждат днес родителите им, да садят фиданки и за своите деца, пожела той. Звукова картина чуйте в приложения файл.