Спортната зала на Димитровград вече е изцяло с нов облик
98155

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Спортната зала на Димитровград вече е изцяло с нов облик
  • Спортната зала на Димитровград вече е изцяло с нов облик
"Димитровград вече разполага с уникална спортна зала и сме готови да приемаме дори и международни състезания и турнири", съобщи кметът Иво Димов. След финансирания от правителството с целеви 3 млн. лв. мащабен ремонт и реконструкция на зала „Младост“, общината със собствени  средства ремонтира и модернизира т. нар. ниско тяло в комплекса, където са тренировъчните и рехабилитационни зали, съблекални и офиси на клубовете.

Тази част не бе включена в проекта, затова общината финансира с общо 220 000 лв.


170 000 лв. е стойността на основния ремонт в помещенията, като двете зали за тренировки, съблекалните, санитарните помещения и офиси са изцяло с нов облик и подходящите специални настилки. Най-доволни са състезателите от клубовете по акробатика и скокове на батут и бойни изкуства, които тренират там.



Откриха модернизираната зала "Младост" в Димитровград

Днес треньорът на клуба по акробатика Димитър Димов бе категоричен, че вече се подготвят при много добри условия, а за последните 36 години подобен ремонт не е имало.

Възстановени са и работят басейнът и сауната. Уреден е кабинет за часове по теоретична подготовка, за който са използвани масите и столовете от залата на втория етаж в общината. По искане на РСПАБ е направен и авариен изход. Остава единствено да бъде оборудвана залата за фитнес, за което според кмета Иво Димов ще са необходими около 10 000 лв. 

Общата стойност за реконструкцията и модернизацията на спортната зала, включително газифицирането й, е 3 220 000 лв., обобщи кметът Иво Димов.

Чуйте го в приложения файл.