Поредното дарение от димитровградчанката, която от години живее в Швейцария Дафина Пфиртер, получи димитровградската болница „Св. Екатерина”. Родилното й отделение се сдоби с 9 модерни мултифункционални легла, съобщи днес зам.управителят на болницата д-р Валентин Палашев. Още две такива е осигурила болницата. Общо 18 са леглата в родилното й отделение. 53 са ражданията от началото на годината до момента.

Същественият принос на общината и кмета Иво Димов за доставяне на дарението подчерта д-р Палашев, като посочи, че без това съдействие болницата не би се справила.

Дарението на Дафина Пфиртер включва освен болничните легла, постелъчни материали, колички, патерици, проходилки и работно облекло. Част от предоставеното  е платила със средства от семейството, а друга е осигурена от дарителски организиции в Швейцария, с които тя си партнира от години.

 

Дафина Пфиртер и швейцарското й семейство са сред най-активните дарители на МБАЛ "Св.Екатерина". През 2012 г предоставиха апаратура. Дарявали са за детско отделение, СУПЦ, закрития вече Дом за сираци в Скобелево и др.