Информирах колегите за позицията на Изпълнителното бюро на БСП за необходимостта да бъде подкрепена независимата кандидатура на Георги Иванов за трети кметски мандат, съобщи след кратко работно съвещание на червените в Хасково вътрешният министър и член на Изпълнителното бюро на БСП Румен Петков.

За никого не е тайна, че в Общинския партиен съвет има две мнения по този въпрос, коментира Петков. Позицията на Изпълнителното бюро на БСП той мотивира с успешното управление на Георги Иванов, при което са постигнати конкретни резултати, коректността на градоначалника в работата със социалистите, които в сегашния му мандат имат заместник-кмет и председател на местния парламент, отчетената от социолозите обществена подкрепа за Георги Иванов, включително и в средите на БСП и готовността му за партньорство със социалистите в следващ мандат.

Напрежение в Общинския съвет на БСП има и то не е от вчера, но очаквам много бързо още до края на тази седмица да бъдат излъчени и кандидатите за кметове на населени места от БСП, а най-късно в началото на следващата седмица да бъде структурирана една съветническа листа, която да събере максимална обществена и партийна подкрепа, заяви още Румен Петков, който определи забавянето като трудно обяснимо.

От Хасково Румен Петков отпътува за среща със социалистите в Димитровград. Очаква се и там, въпреки несъгласието на общинското партийно ръководство, което издигна за градоначарник лидера си Димитър Петров, Румен Петков да заяви подкрепата на Изпълнителното бюро за независимата кандидатура на сегашния кмет Димитър Хаджииванов. 

Коментарът на Румен Петков след съвещанието на хасковските социалисти и преди срещата му с червения актив в Димитровград чуйте в прикачения файл