Представителите на парламентарно представените партии не могат да се разберат за разпределението на СИК-овете в Хасково за евроизборите. За изборите през май в областния град са 149 СИК-а.

149 СИК ще работят за евроизборите в община Хасково

Повишаване на напрежението стана още от първата секционна комисия. БСП и ГЕРБ главно спорят за председателските места в СИК, а ДПС и Обединените патриоти за секретарските и зам.-председателските места в СИК-овете.

Партиите се изпокараха за постове в РИК Хасково, решава ЦИК

Заради скарването се наложи заседанието да бъде прекъснато и да се даде 15 минути почивка. Консултациите в Община Хасково продължават и в момента. Ако не се стигне до разбирателство, то РИК ще назначи комисиите служебно.

След почивката представители на политическите партии все пак се споразумяха за съставите на СИК в общината.Те постигнаха съгласие да бъде запазено разпределението на ръководните длъжности в СИК от изборите през 2017 година. Така ГЕРБ  и КП "БСП за България" ще разполагат с по  149 представители в ръководството на СИК, "Обединените патриоти" ще имат 63, ДПС- 58," Воля"- 28.


"Реформаторски блок" получава 24 членове на комисии. Толкова имат общо и ББЦ, ВМРО –БНД ,ЗНС и ДГ.

149-те СИК в община Хасково имат 1221 членове. 60 от комисиите ще са от по 7 души, а останалите 89 ще са с по 9-членен състав.